Titel: Skuggan över Innsmouth
Originaltitel: The Shadow over Innsmouth
Författare: H. P. Lovecraft
Översättare: Arthur Isfelt
Formgivare: Dan Svensson

Format: Häftad
Antal sidor: 151
Utgiven: Juni 2008

ISBN: 9789189633247


”Var upphör vansinnet och var tar verkligheten vid? Är det möjligt att till och med mina senaste farhågor är ren villfarelse?”

Något har hänt i den lilla hamnstaden Innsmouth. Husen står igenbommade, fallfärdiga och maskätna, men det hörs sällsamma ljud bakom de tjocka träplankorna; hasande steg, gutturala läten och omänskliga röster. Stanken av rutten fisk blåser in från havet. Vad var det egentligen som hände på Devil Reef, vad gjorde kapten Obed Marsh där? Det berättas om ohyggliga saker. Folk har försvunnit spårlöst, det ryktas om människooffer och avgudadyrkan. Vem vet vilka gudar som nu vaknat i det mörka havsdjupet?

”Skuggan över Innsmouth” anses vara en av Lovecrafts absolut främsta skräckberättelser. Här presenteras den för första gången i en textkritisk utgåva, med författarens egna anteckningar, strukna utkast och kommentarer. Utgåvan innehåller dessutom Lovecrafts sällan publicerade självbiografi ”Some Notes on a Nonentity” samt hans historik över den fruktade ”Necronomicon”.

Detta är en bok för alla som älskar skräcklitteratur och en ovärderlig skatt för den som älskar Lovecraft.


Alastor Klassiker

Skuggan över Innsmouth finns också i serien Alastor Klassiker där vi samlar våra mest oumbärliga dekadensklassiker.

Utgiven: Augusti 2019

ISBN: 9789189633636