Alastor Press monter bokmässan göteborg
Bokmässan Nyhetsbrev

Tack för oss, Bokmässan

Ett stort och varmt tack till alla som kom förbi vår monter på Bokmässan i Göteborg förrförra helgen. Att veta att ni läsare, såväl färska som veteraner, finns därute och uppskattar det vi gör med Alastor Press betyder allt.

Trots alla fina möten och samtal med gamla och nya ansikten var det ändå med en något fadd bismak i munnen som förläggarinnan tillsammans med tre välfyllda lådor osålda böcker steg på ett tidigt tåg norrut på måndagsmorgonen. I år var försäljningen betydligt sämre än den varit de senaste åren, så i takt med att våra kostnader för att medverka ökar minskar våra intäkter – det känns helt enkelt som att spektaklet kommit att kosta mer än det smakar.

Vi har därför tagit beslutet att inte medverka nästa år, och det känns som en stor lättnad att slippa såväl den massiva posten i budgeten som den herkuleiska arbetsinsatsen. Istället tänker vi lägga kraft och energi på att ge ut fler böcker, utöka sortimentet i butiken Chimära och hitta på roliga evenemang i egen regi. Om dem och om den kommande utgivningen kan du läsa om i senaste nyhetsbrevet.

Vidare tar vi gärna emot tips och inbjudningar på sammanhang där vi skulle kunna figurera med bokbord eller samtal där en eller båda förläggarna talar om några verk ur vår utgivningen eller bredare om ett dekadent ämne.