Bokmässan

Snart dags för bokmässan i Göteborg

Tack till alla ni som besökte vårt bokbord och lyssnade när Hillevi Norburg läste dikter av Renée Vivien på Poesimässan i Stockholm i lördags. Nu laddar Alastor om, för snart bär det av till Göteborg och den årliga bokmässan.

Vi delar i vanlig ordning monter med vännerna på Vertigo förlag i monter B02:01. Och med i bagaget har vi en buffé av dekadens- och symbolismlitteratur. Nyheterna som åker med blir den rykande färska Silencieux av Richard Le Gallienne och i Klassikerserien Stella Kleves romandebut Berta Funcke från 1885.

Missa inte heller seminariet som Alastor Press anordnar torsdag den 28 september klockan 13.00-13.30 i sal R2.

Absintcaféer och boulevardprosa – sekelskiftets urbana litteratur

För det franska 1800-talets litteratur är staden både skådeplats och förutsättning. Såväl i prosan som i poesin glittrar skyltfönstren och de stora kurtisanernas smycken; där ekar flanörernas promenadkäppar; där speglas boulevardernas caféer och vimmel, men också smuts och livsleda. Och bortom allfarvägarna? Där döljer sig de artificiella paradisens droger och ockultisternas svarta mässor. Dekadensförlaget Alastor Press båda förläggare, Andreas Lundberg och Hillevi Norburg, guidar genom den franska litteraturens undervegetation och Paris skuggsidor.